pühapäev, 27. oktoober 2013

Digitaalse meedia sisutootmine - 3. kodutöö

Screencast ja Youtube
Otsustasin luua ekraanivideo ArtRage Studio Pro kohta., rõhuasetusega, kuidas sellega maalida. Olen oma õpetajatöös tihti märganud, et niipea, kui õppetöö kolib internetti või arvutisse, muutuvad õpilased pinnapealseks, ei viitsi või taha süveneda, peaasi, et töö saaks kähku kaelast ära...

Enda töö läks nii põnevaks, et lõpuks tekkis 3 ekraanivideot. Ühe võiks vähemalt veel teha Trace'i kohta.

Avastasin taas, et polegi väga lihtne võtta ja hakata rääkima nii, et sõnad sassi ei läheks ja mõte ka olemas oleks. Natuke kirjutasin endale sissejuhatavat teksti ette. Ühe faili erinevaid versioone tuli lõpuks vähemalt 3-4.

Esimese faili esimeses versioonis lootsin, et saan Youtube'is vajaliku osa algusest välja lõigata ja pildid asemele panna nii, et heli alles jääb, aga see mul ei õnnestunud - kui kustutasin, siis koos heliga.

Loengus tehtud katse:


ArtRage Studio Pro - tausta maalimine




ArtRage Studio Pro - sügisene puu



ArtRage Studio Pro - kuused



Soovitused endale:
1. kirjuta stsenaarium/oma jutt või vähemalt kavapunktid enne salvestamist valmis.
2. mõtle enne salvestamist läbi, kas sinu jutu taustaks on alati mingi tegevus, mida vaatajal on põnev jälgida.
3. salvesta igaks juhuks fail oma arvutisse ja seejärel lae kuhugi üles.
4. arvesta sellega, et faili salvestamine võtab aega ja samal ajal ei ole võimalik uut ekraanivideot salvestada (http://www.screencast-o-matic.com/).

2 kommentaari:

  1. Väga vahvad ja põhjalikud screencastid. Väga tubli töö oled ära teinud ka teksti ettevalmistamise ja pealelugemisega. Sügisese puu screencast tundus minu jaoks natuke liiga pikk ning videos kirjeldatud töövõtted selgeks saades jätsin videos osad kohad vahele =) Samas arvan, et inimesele, kes varasemalt pole taolisi programme (layerite kasutamine, erinevad tööriistad) üldse kasutanud, on põhjalik õpetus kindlasti vajalik.

    Lili.

    VastaKustuta
  2. Hästi põhjalikud screencastid. Meeldis ka see, et oled soovitused screencasti tegemiseks juurde lisanud.

    Tervitades

    Katrin

    VastaKustuta