neljapäev, 19. september 2013

Fotodega seotud ülesanne

Valisin appiks tasuta kasutamiseks mõeldud Pixlr Expressi. Kirjeldus lubab kiirelr lõigata, muuta suurust, parandada iga pilti, eemaldada punasilmsust ja valgendada hambaid. Lisaks üle 600 efekti ja raami.
Programmiga kohe kaasa saab 14 põhitööriista, millel igaühel täpsustamise võimalus. Näiteks lõikamise tööriist (Crop) lubab valida 5 erineva valiku vahel: originaal, 1:1, 4:3, 6:4, 16:9. Igal tööriistal on omad valikud.

Efektid, ülekate (overlay), raamid ja kleepsud vajavad lisamiseks internetiühendust. Valides näiteks Vintage, laetakse alla 15 valikut, mille hulgast saad seejärel oma valiku teha ja pildile asetada või sellest loobuda.

Kui oled pildiga rahul, siis saad pildi salvestada oma galeriisse või jagada sõbraga. Järgmise sammuna mõlemald juhul pakutakse valikuks, millise kvaliteediga pildi salvestada soovid. Jagades pilti sõbraga võid seda teha Bluetooth'iga, Gmailiga, Picasaga, Pixlr Expressiga või sõnumiga.



Kokkuvõtteks kehtib ikka see, et "töö tehakse tellija materjalist". Kui õnnestub teha telefoniga hea pilt, saab ka hea lõpptulemuse. Kui pilt on kehvapoolne, siis ei tasu tulemusest ka suurepärast oodata. Arvan, et ma ei jää selle programmi kasutajaks telefonis, aga mitte programmi enda pärast. Mind häirib see pisike telefoni ekraan ja peaaegu loetamatud filtrite-tööriistade nimed. Hea oli küll pilti töötlemise ajal aegajalt kahe sõrmega suurendada. Samuti saab kahe sõrmega korraga pildist kinni võttes tõsta pilti ekraanil. Ühe sõrmega toksides-vedades kasutatakse prasjagu aktiivset tööriista. Tahaks pilti ikka suurel ekraanil sättida.

Samal programmil on ka veebiversioon. Seda kavatsen mõnes tunnis oma õpilastega ka proovida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar